lördag 30 april 2011

MUCK!

Så här i de sista skälvande sekundrarna på april när manegen har släckts och publiken har lämnat så är det bara att tacka för föreställningen.

För snart 25 år sedan ryckte jag in som PB-elev på F15 i omgång 863. Tyvärr så nådde jag aldrig riktigt fram till vare sig 55-års pension eller NOR. Nu är i varje fall min tid i firman över och från och med i morgon så övergår jag till privat verksamhet.

Jag vill i varje fall framföra mitt stora tack till alla vänner och kollegor (ej HRC) som finns kvar i firman eller som lämnat den för många år sedan. Vi blir tyvärr hela tiden färre. När jag sitter och tittar på foton på officerskull 87/89 i Halmstad så finns det inte så många kvar längre. För att citera Shakespeare i Henry V, "We few, we happy few, we band of brothers".

Jag har haft många bra år och fått många bra vänner, samt en och annan ovän. Tack för den tid vi har haft tillsammans!

Även om jag nu byter "sida", så byter jag inte åsikter. En sak som ni i varje fall fortfarande kan räkna med är att jag även fortsättningsvis kommer att göra mitt bästa för att säkerställa att ni får maximal förmåga för skattebetalarnas pengar. Jag har alltid och kommer alltid att slåss för de som sitter i eller jobbar omkring Flygvapnets stridsflygplan.

14 kommentarer:

 1. Hoppas du finner det bättre utanför försvaret och hoppas på fortsatta uppdateringar här!

  Jag hoppas även att du inte tog med delen med åsikterna på grund av fördomar att civila inte har likadana åsikter som de inom försvaret. Jag tycker att du skriver mycket vettigt här och fast jag inte arbetar inom försvaret själv så håller jag med om mycket du skriver, detsamma gäller även dina bloggarkollegor.

  Att övriga befolkningen inte är bra insatta i landets försvarspolitik stöter jag på bevis på var dag känns det som. Fler som försöker göra något åt detta är viktigt så fortsätt det du gör och ge befolkningen en inblick i försvaret.

  MVH Anders

  SvaraRadera
 2. Svenskt flygvapen genom tiderna?!
  Ett skämt!
  Nej,ett stort d-a skämt...
  MEN ett stort tack till F19.
  "Det folk som våra bördor bar långt före våra dar", som en avlägsen ( mkt ) släkting diktade.

  SvaraRadera
 3. Välkommen till civvy street!

  SvaraRadera
 4. Slutet på en era kanske?

  SvaraRadera
 5. Lycka till och tack för den tiden vi jobbade ihop! När jag är färdig med min utlandstjänst så kommer jag nog hänga av uniformen också.

  Mvh
  Nidas

  SvaraRadera
 6. All lycka önskar jag dig, krigsman!

  SvaraRadera
 7. @Nidas: Du är mycket välkommen till det civila och jag vet att det finns stor efterfrågan efter personer med din kompetens och sociala förmåga.

  SvaraRadera
 8. CI,

  Manegen har inte släckts och publiken har definitivt inte lämnat och gått hem.

  Allt kring din uppsägning, utom just du själv, har varit en bedrövlig tillställning. Däremot ser jag ingen anledning för dig att tacka av dina vänner. Dessa har du kvar och ny respekt för din person och din integritet har du vunnit.

  På kort sikt kan det ju förefalla som om du förlorat din 55-års pensionsålder och NOR men på längre sikt och om Försvarsstrukturutredningen får genomslag, så hade du förmodligen varit bland de ca 3500 försvarsmaktsanställda som i sådant fall överförs till FMV. Bibehållen NOR-utdelning måhända men förmodligen ingen 55-års pensionering.

  Jag hoppas och tror att du i slutänden kommer att vara mer än nöjd med hur utvecklingen har varit, även om själva skeendet lämnar mycket övrigt att önska.

  I svårigheterna testas karaktären och du har bestått provet med råge.

  Inte tack och hej. Vi hörs i ditt kommentarsfält, nu och imorgon.

  SvaraRadera
 9. Instämmer med Sumatra!

  / Commander

  SvaraRadera
 10. Tack! Bloggandet kommer jag att fortsätta med, dock med vissa ändringar i fokuset. Mitt tack och adjö var riktat till mina kollegor i Försvarsmakten.

  SvaraRadera
 11. Bäste Björn!

  Jag och mina "fellow Egyptians" önskar dig verkligen all lycka och välgång i ditt nya liv. Som du säkert minns var jag vid något tillfälle en aning kritisk mot det faktum att du svarat "ja med reservation". Jag tror inte att du insåg att den optionen att svara faktiskt inte existerade. Måhända har jag fel.

  Det viktiga är dock att du, precis som nästan alla andra försvarsbloggare, faktiskt har Försvarsmaktens välgång i fokus. Även som anställd i Försvarsmaktens är man ju skattebetalare och därmed direkt intresserad av "more value for the bucks".

  Lycka till, kamrat!

  GMY

  Sinuhe

  SvaraRadera
 12. Tack Sinuhe.

  Arbetsdomstolen kommer förhoppningsvis att driva mitt ärende in i mål. En sak som bl.a. kommer att granskas är om jag hade rätt att reservera mig, då bl.a. det nya utlandsavtalet ännu inte är framtaget. Lika lite är reglerna för insatsfrekvens framtagna. Det enda jag sett svart på vitt är "upkommen insats" som jag tycker fick ett mycket dåligt förhandlingsresultat.

  SvaraRadera