söndag 7 augusti 2011

Ännu fler böcker!

För oss flygnördar så ser hösten bra ut. Jag fick precis signal om att två nya flyböcker är på väg ut rykande heta från pressarna.

- "Fältflygare, från dröm till verklighet. Det 2 antologin" av Göran Jacobsson. Han har tidigare gett ut boken "Fältflygare, från dröm till verklighet". I denna nya bok har han intervjuat piloter, tekniker m.m. för att få deras egna berättelser om Fältflygartiden. Verkar oerhört intressant! Läs en intervju här med Göran då han släppte sin förra bok.

- "En fältflygare från Mjölby". Detta är ingen mindre än Alf Ingesson Thoors berättelse om sitt liv i Flygvapnet. "Affe", för de som känner honom, brukar fara Sverige runt och genomföra flyguppvisningar i en gul Saab SK 50 "Safir". På senare år har han haft förmånen att åter få flyga J 32 Lansen och deltar då och då på olika flygshower. Jag hade förmånen att ha Affe som en av mina lärare på Krigsflygskolan i Ljungbyhed för en massa år sedan. Antagligen så slet vi elever ut honom, för han sadlade om och läste till psykolog för att numera vara en av Flygvapnets och Försvarsmaktens psykologer. Hmm...undrar vilka hemligheter som Affe kan ha fått höra och om något råkar slinka ut i denna bok... Men läkareden är nog för stark så vi får nog nöja oss med de mer "vardagliga" incidenterna.

I andra länder har det på senare år dykt upp en hel del memoarer som ställt till elände för politiker och höga militärer när sanningar om operationer utomlands kommit ut. Även i Sverige har en hel del intressanta memoarer dykt upp och en hel del ligger på vinden och väntar på att "brotten" ska preskriberas innan de ges ut.

För övrigt så skulle jag vilja återinföra Fältflygarkategorin som en utpräglad specialist bland de övriga specialistofficerarna.

Bägge böckerna går att beställa direkt via mail till goran.jacobsson@glocalnet.net.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar