fredag 14 maj 2010

Varning för nytt virus?

Jag fick ett intressant mail i min inkorg.

Hej.

Vi vill härmed informera dig att du har blivit inlagd på www.SD-anhangare.se

[Detta är ett automatiskt mejl som ej kan besvaras]

-----
@ Fått det här mejlet av misstag?

Känner du att du har blivit inlagd av misstag, var god kontakta support@sd-anhangare.se för hjälp, eller tryck på "rapportera" längst upp till höger på sidan. Kom ihåg att ange korrekt e-post för vidare kontakt.

-----
@ Om oss:

Vi listar alla anhängare till Sverigedemokraterna på vår sida. Poliser, tjänstemän och chefer - alla listas i vårt register.

-----
@ Kontakta oss:

För frågor, kontakta oss på support@sd-anhangare.se

-----
Vänligen,
SD-Anhangare.se


När man går till denna sida för att se vad det är för vansinniga personer som är i farten så vill den installera en JAVA applet. Min rekommendation är att låta bli detta. Gå inte ens in på denna sida om du inte har ett väl uppdaterat virusskydd. Det är med stor sannolikhet ett sätt att installera virus genom att provocera mäniskor som inte vill ta i SD med tång.

8 kommentarer:

 1. Sidan är redan stängd av leverantören Loopia.
  Letar man vidare så verkar sidan ha haft en väldig kort historia...
  state: active
  domain: sd-anhangare.se
  holder: liw5096-812907
  admin-c: -
  tech-c: -
  billing-c: -
  created: 2010-05-14
  modified: 2010-05-14
  expires: 2011-05-14
  nserver: ns2.loopia.se
  nserver: ns1.loopia.se
  dnssec: unsigned delegation
  status: ok
  registrar: Loopia AB

  Verkar inte ens ha hunnit hittas av Web-robotar och arkiveringsfunktionerna på nätet(http://web.archive.org/ visar många gamla roliga sidor)

  SvaraRadera
 2. CI,

  Skaffa McAfee, så slipper du besvärliga mejl. Själv har jag inte kommit åt min mejl på två veckor efter att en käck uppdatering från McAfee plockat bort en Windows-fil som datorn var beroende av.

  Kanske var det en SD-anhängare som infiltrerat företaget?

  SvaraRadera
 3. @Sumatra: Jag tycker att Windows i sig själv är ett enda stort virus, även om jag måste erkänna att Windows 7 har fungerat mycket bra. Batteritiden har dock gått ner och jag har läst en del om att Windows 7 drar ur batterier på bärbara datorer...

  SvaraRadera
 4. Tack CI,

  Nu känns det genast lite bättre.

  När jag startar min dator på jobbet, så ser jag samma lugnande budskap på skärmen som jag såg på den dator som inte längre fungerar; McAfee ser till att skydda även denna, försvarsmaktens dator. Kanske lika bra att låta kineserna tillhandahålla FM virusskydd med dithörande uppdateringar.

  Även, vilket är allvarligare, systembolagets datorer slogs ut. Nu går inte ens A-laget säkra från datorhaverier.

  SvaraRadera
 5. Jag har två datorer, en öppen som virusskyddet är bra uppdaterat på och en hemlig där det är ett halvt elände att se till att få in uppdateringarna då detta sker manuellt. Frågan är vilken som är säkrast.

  Det intressanta är att den öppna har krypterad hårddisk och en massa bra säkerhetsfunktioner för att jag ska kunna bära den med mig. Den hemliga har inget av detta.

  Här kan man snabbt dra vissa paralleller till PRIO som ska klassas upp till Hemlig/Restricted. Få se hur dom löser detta på bästa sätt...

  SvaraRadera
 6. Ja begriper inte heller hur Must kan tillåta att H-diskar är helt utan skydd. Förklaringen man får är att godkänd kryptering är för dyrt och att man istället för att använda ett sämre skydd, inte använder något alls!

  SvaraRadera
 7. CI -
  Besväras du av virus så kanske du skall fundera över varför du använder dig av Windows. Därför att alla andra gör det? Det är nämligen just det skälet som får illasinnade hackers att rikta sin uppmärksamhet mot Win. Om du är beredd att prova nå´t nytt så ladda hem någon av Linuxdistributionerna, exempelvis Ubuntu. Visst finns det virusproblem som drabbar även Linux men inte tillnärmelsevis i den omfattning som drabbar Windows. Det är dessutom billigare att anskaffa (gratis operativsystem, gratis uppdateringar, gratis applikationer :-) och är stabilare än t o m Win 7.

  SvaraRadera