torsdag 6 maj 2010

Munkavle på

Den "oändliga historien" heter en liten söt film från 80-talet. Tyvärr är det inget sött över turerna kring FHS.

I tisdags hade man möte på FHS med styrelsen. Inga spontana frågor tilläts. I stället gick detta mail ut sent på måndagseftermiddagen.

Tisdagen den 4 maj håller FHS styrelse information/frågestund i Sverigesalen kl 10.00.

Karlstad och Karlberg deltar via videolänk.

Du har möjlighet att ställa frågor till styrelsen via ett formulär på FHS intranät och där du som frågeställare hålls helt anonym.
Om du inte kommer åt intranätet så kan du skicka direkt till min mailadress. Jag kommer samla ihop frågorna utan att använda avsändarens namn.

Vi kommer enbart ta med sakfrågor till informationstillfället.

Mvh
Anneli Lindstedt


Eftersom jag inte var där så har jag inte tagit del av vare sig frågor eller svar...ännu...

P.S: Tjänsten som rektor på FHS är ute.

Den kvinna eller man som ska leda Försvarshögskolan är dynamisk men trygg, välkomnar initiativ och har hög integritet. Rektor för Försvarshögskolan är en person som genom sitt eget ledarskap utgör ett föredöme. Rektor är uppskattad för sin tydlighet som ledare och förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Det innebär att hon eller han är bra på att driva ett strategiskt förändrings-/utvecklingsarbete men också ett internt kvalitetsarbete, att formulera mål, att lyssna och att kommunicera, att delegera samt att fatta och följa upp beslut.

Hmmm... ovanstående beskrivning passar knappast in på någon i styrelsen...

5 kommentarer:

 1. Det blir allt tydligare att det bara finns en lösning - LÄGG NER, LÄGG NER, LÄGG NER....

  SvaraRadera
 2. Argumentet kommer att låta "tänk bara hur mycket kompetens som går förlorad om FHS läggs ned - det går inte, det går inte." Sanningen är att FM snabbt och enkelt kan skapa effektivare, billigare och bättre instrument för officerskårens kompetensutveckling. I princip alla de som förser FHS med militära kunskaper arbetar ju redan i FM. FHS är bara en dyr administrativ struktur som lätt kan undvaras.
  Instämmer med föregående talare: LÄGG NED!

  SvaraRadera
 3. Absolut, låt officerare ta akademiska poäng på universitet med studielån som alla andra. Själva den praktiska utbildningen kan FM ordna själv. Gärna det oxå med studielån, som polisen.

  SvaraRadera
 4. Ja men visst...lägg ned! Mem sen får vi se vart det barkar! FM har lösningar på kort sikt...utbildningar som ger den enskilde officeren en misssionsinriktad utbildning med alla dess fördelar. Men sen då! Den utbildning som ges på FHS bedömer jag i alla fall vara bred och utvecklande. OP kanske borde vara en ren FM-utb, men en god stabsofficer på J-nivå får sin utb på FHS!!! Vidare tycker jag att man inte ska dömma ut de kollegor som kommer till oss innan vi vet vad de klarar av! Nytt system kräver nya perspektiv...fastna inte i det gamla, då blir det som vid NBO...och kom inte och säg att GBO var bra! I o m NBO fick vi det system som alla ville ha...men men...pendeln svänger lika fort som regeringen byter kalsonger *pust*
  /Flir

  SvaraRadera
 5. Bo Hugemark och Johan Tunberger, STRATEGI OCH KRIGSKONST:

  "Missriktade verksamheter, som den nya Försvarshögskolan, borde stängas. Den akademiska nivån såväl som kvalitén i den direkt yrkesinriktade delen av utbildningen kan ifrågasättas."

  SvaraRadera