onsdag 23 december 2009

God Jul (uppdaterad)

Så här i juletid så skådas en syn som är sällsynt på Sveriges himmel nu för tiden. En klassisk julgransformation över Luleå signerat grabbarna på F21. Om jag inte minns helt fel så flög man tätare ihop förr i tiden. :-) Var den sjunde kärran tog vägen är det bara tomten som vet.

Tolgfors har redan fått sin present, men för oss andra är det fritt fram att önska. SoldF har en önskelista för ett framtida Flygvapen. Anders Borg lär sätta julglöggen i halsen om han slinker in på den sidan. Eftersom lumpen numera är ett minne blott, så lär inga fastrar och farbröder få ett par kronans kalsonger i julklapp från någon långfingrad brorson. Själv så önskar jag att jag blev kvitt min irriterande förkylning. Få se om en smula spetsad glögg kan ta kål på den.Hmm, ingen gör det numera som Satchmo...

From all of me, to all of You a very, merry Christmas!

Uppdaterad 09-12-24, 10:11
SvD har en julhälsning till FS 18 nere i Afghanistan. Jag tänker givetvis inte vara sämre, utan vill givetvis önska God Jul till alla killar och tjejer där ute. Det kanske är för mycket att hoppas på, men en upprepning av det spontana eldupphöret under julafton på västfronten 1914 vore en lämplig julklapp till utlandsstyrkan.

5 kommentarer:

 1. Spanar'n !

  Enig - det flögs i tätare formation tidigare. Särskilt av de divisioner som (nästan...) endast ägnade sig åt att flyga fort & lågt i stora förband för att leverera eldkraft med precision på långa avstånd +/- 15 sekunder från utsatt tid.... ;-)

  //Bombar'n

  SvaraRadera
 2. Jul i bloggosfären. Ingen morgontidning i brevlådan. Inga inlägg på bloggarna.

  Ett bra förkylningstips är att spä ut med lite glögg. Det förbättrar smaken och befrämjar hälsan.

  Hoppas att bloggen och bloggaren är åter på banan i mellandagarna, botad efter att ha följt mitt gratisråd.

  God Jul själv, CI.

  SvaraRadera
 3. God Jul!

  Gör patron ur, vila, ät dig trind och återkom efter helgen med nya intressanta inlägg.

  /Morgonsur

  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. @Bombarn: Jag letar efter en utmärkt bild från när F15 flög julgran en gång på -70 talet. Det var i mörker och i 7-grupp. Mycket snyggt.

  Någon som har sett något liknande på nätet?

  P.S: På Spaningen tyckte vi rote var en STOR formation...

  SvaraRadera
 5. God Jul och Nytt År!

  Du ligger inte lång efter Wiseman nu så jag ser fram emot en intensifierad försvarsdebatt under nästa år där ni båda går i bräschen. Det behöver Sverige och hittills har ni gjort en utmärkt insats.

  SvaraRadera