söndag 1 november 2009

Pakistanska konspirationsteorier

Pakistan har alltid haft ett kluvet förhållande till USA. Å ena sidan så skyddar man mer eller mindre officiellt talibanerna. Pakistan var tillsammans med Saudiarabien de enda länder i världen som erkände den talibanska regimen i Afghanistan och när den talibanska regimen föll så fraktade pakistanska flygplan ut ledarna från Afghanistan i den s.k. "Airlift of Evil".

Å andra sidan så köper Pakistan amerikanska F-16 flygplan. Under ett antal år så lade USA ett embargo mot Pakistan för att stoppa deras kärnvapenprogram, men 2006 så beslutades det om att leveranserna kunde fortsätta. Det är inte bara flygplan som levereras utan även beväpning i form av JDAM och AMRAAM.

Nu cirkulerar det teorier att det senaste bombattentatet i Pakistan inte utföres av talibanerna, utan av USA i form av Xe (f.d. Blackwater) i syfte att få Pakistan att slå hårdare mot talibanerna. Det lär spä på den pågående pakistanska ryktesspridningen om att USA försöker ta över Pakistan. Givetvis så gör talibanerna sitt bästa för att stoppa Pakistans offensiv mot deras läger i södra Waziristan och att så split mellan USA och Pakistan kan vara ett mycket effektivt sätt att lyckas med just detta. USA bör se upp så att dom inte förlorar det stöd dom trots allt har hos den pakistanska regimen. Det Xe och Dick Cheney håller på med i Peshawar börjar lukta lite för mycket Kambodja under Vietnamkriget.

1 kommentar:

  1. Även Förenade Arabemiratet (UAE) erkände talibanregimen.

    Även för den som har inkomster från narkotikahandel är det attraktivare att investera i fastigheter i Dubai än i Pakistan.

    SvaraRadera