Nu drar även Officersförbundet i handbromsen. Mycket bra och inte en minut för tidigt.
– Det känns som att Försvarsmakten försöker använda oss som förkläde. De kallar till förhandlingar där man inte tilldelat tillräckliga resurser. Tyvärr är det inget nytt. Varje gång Försvarsmakten är på väg att återuppbygga förtroendet så kraschar det igen.
På Emil har Försvarsmakten uppgett att samordnade förhandlingar nu inleds avseende arbetstid, utlandsavtalet och ALFF. Enligt förbundets uppfattning finns inga förutsättningar för detta och man undrar därför om syftet med informationen är att föra de anställda bakom ljuset? Officersförbundets förtroende för Försvarsmakten i förhandlingsfrågor är nu förbrukat.
– Vi har nu tappat förtroendet för Försvarsmakten i det här avseendet och vägrar låta oss utnyttjas som alibi för ambitioner man ännu inte har resurser till och interna misslyckanden där ytterst våra medlemmar får lida konsekvenserna. Försvarsmakten måste nu visa sig villig att lösa den viktigaste frågan som vi idag lagt på bordet, säger Niklas Simson, Officersförbundets förhandlingschef.
Officerarna har hittills slagits en ojämn kamp med mycket splittring inom leden. Nu har vi facket med oss. Jag hoppas nu att vi kan gå med ett enat budskap till HKV att vi är för Internationella Insater, vi är t.o.m. i förlängningen för ett obligatorium, men först så måste alla detaljer redovisas helt öppet!
1983 Aerocenter Trafikflyg/Swedair i Växjö
8 timmar sedan
Facken har av tradition strävat efter att ha en god relation med arbetsgivarsidan. En ömsesidig respekt och dialog brukar vara vägen till ömsesidig framgång.
SvaraRaderaFM:s ledning har under lång tid konsekvent agerat i motsatt riktning. Nu har bägaren runnit över & måttet är rågat.
Ett tydligare budskap från den fackliga huvudorganisationen för försvarsanställda går inte att få - förtroendet för FM:s ledning är borta. Att återupprätta det kommer ta mycket lång tid !
Fick precis veta av en kamrat som har 4 år i FM, mycket goda vitsord bakom sig och med en enorm arbetsvilja inom EOD att han var en underskrift ifrån 5års kontrakt som eod.sodat. Sen fick han höra överstens tal om vad man skall göra efter tjänsten. " Ja du kan ju köra buss". Inget fel med bussförare, men är det så det är tänkt att karriärväxla personal med utbildningar som definitivt går att tillämpa på en civil marknad? Jag blir rädd....
SvaraRaderaJa, men då har ju översten en ganska inskränkt syn på hur den civila arbetsmarknaden fungerar. Trist inställning hos ett så pass högt befäl.
SvaraRaderaMen samtidigt förstår jag inte riktigt vad du menar med "tänkt att karriärväxla". Det är väl upp till din kompit vad han gör när de fem åren i FM är över. Som du säger, han har utbildning och erfarenhet som går att tillämpa på en civil marknad. Vad har det för betydelse vad en överste tycker när han väl har lämnat grindarna?
Dags för facket att leverera bredsidor. Fin bild, med tryckvåg och allt.
SvaraRaderaSka bli mycket, mycket inressant att se. Vågar facket syna arbetsgivaren? Vill vi arbetsgivarens kort överhuvudtaget? Känns som facket kämpat en allt mer ojäm kamp senaste 5 åren.
SvaraRaderaVi hoppas naturligtvis det löser sig till det bästa. Om inte borde vi väll ha världens största strejk kassa? Vi har ju aldrig tagit en krona från den :)
/Trupparen