torsdag 10 februari 2011

Bloggvärlden expanderar

Det har skett en kraftig expansion av de militära bloggarna det senaste året. Detta har fått den positiva konsekvensen att Försvarsmakten har blivit tvungen att ta tjuren vid hornen och erkänna att fenomenet finns och att det inte bara accepteras, utan t.o.m. uppmuntras av ledningen (även om många officerare fortfarande inte riktigt litar på sina chefers välvilja).

Nu har ytterligare en blogg kallad Charlie Spartan sett dagens ljus. Den kommmer att fokusera sig på de som numera försvarar Sverige, d.v.s. Hv - De nationella skyddsstyrkorna. Då jag har stora förhoppningar på att det nya Hemvärnet kommer att stå för den framtida folkförankringen på lokalnivå så ska det bli mycket intressant att följa utvecklingen av och diskussionen på denna nya blogg.

Tyvärr så har bloggen Yrke:Soldat haft en mycket låg profil den senaste tiden. Jag hoppas att det beror på att vår soldatkollega har mycket att göra och inte att det har inträffat något tråkigt. Vi behöver få feedback från våra soldater för att dra erfarenheter av den nya kategorien och säkerställa att systemet verkligen fungerar.

1 kommentar:

  1. Bloggvärlden har snarare exploderat de senaste dygnet efter ifodirektörens inhopp i debatten....

    Personligen hoppas jag att soldaten bakom bloggen Yrke:Soldat skaffat sig så bra omdöme att han slutat i försvarsmakten och börjat på hos en arbetsgivare som betalar en anständig lön...

    SvaraRadera